ad ld

Pages

Friday, October 2, 2015

Nabil Ahmad Menunaikan Haji (Gambar)

Pengalaman mengerjakan ibadah haji buat kali pertama menjadikan Nabil Ahmad lebih bersyukur selepas melihat pelbagai kesusahan dilalui jemaah lain untuk melengkapkan rukun Islam kelima itu. Nabil berkata terdapat jemaah haji yang serba kekurangan melaksanakan tanggungjawab mereka termasuklah ada yang terpaksa tidur di tepi-tepi jalan dalam keadaan serba kekurangan.


"Saya paling terkesan apabila melihat jemaah haji  lain yang bersusah payah ke sana (Mekah)  dalam keadaan serba kekurangan. Mereka tidur di tepi jalan. Saya naik bas ke Mina, mereka berjalan kaki dalam keadaan panas terik. Bukan semua orang senang seperti jemaah Malaysia yang diurus dalam keadaan sempurna,” ujarnya.

Nabil berangkat ke Tanah Suci Mekah bagi mengerjakan haji menerusi penerbangan akhir iaitu pada 29 September lalu dan tiba ke tanah air kira-kira pukul 3 petang Khamis. Kata Nabil sepanjang mengerjakan Haji Ifrad itu, ibadah yang dilakukannya berjalan lancer dan sempurna. "Cuaca di sana sangat panas dan saya hampir nak demam. Mujurlah saya makan macam-macam ubat  untuk memastikan badan sihat agar dapat beribadat dengan sempurna," katanya. mstar

-- Khir Toyo Bekas MB Selangor Dipenjara Setahun Dihantar Ke Penjara Kajang (Gambar)
-- Nabil Ahmad Terkejut Isteri Bersalin Awal
-- (Gambar) Pernikahan Nabil Dan Nazirah Pramugari AirAsia
-- Pernikahan Irma Hasmie Dan Reza Syah
-- Alvin Tan Hina Islam Rakam Video Muslim Call To Prayer Azan RnB Cover (Gambar)

No comments: