ad ld

Pages

Monday, April 11, 2011

(Gambar) Pesta Kaut Beras Lg Di Km 150 PLUS, Treler Terbalik Sesak 5 Jam Lbh 10 KM

Pesta kaut beras dtg lagi. Kali ni dekat Bukit Tambun Penang plak, bila treler muatan beras 18 tan terbalik menyebabkan lebuh raya sesak hampir 5 jam lebih 10km. Mcm biasa lah, ramai2 pakat tlg kutip barang la kan.

- Lalu lintas di Kilometer 150, Lebuh Raya Utara-Selatan berdekatan Bukit Tambun Seberang Perai semalam sesak lebih 10 kilometer apabila sebuah treler membawa muatan 18 tan beras terbabas lalu terbalik di laluan itu. Kejadian kira-kira pukul 4.15 petang itu menyebabkan kesesakan luar biasa hampir lima jam setelah petugas lebuh raya berkenaan menutup sementara laluan tersebut.

Kesesakan menjadi bertambah buruk gara-gara tindakan segelintir pengguna lebuh raya itu yang memberhentikan kenderaan dan mengutip ratusan guni beras yang bertaburan di jalan raya. Kekecohan turut berlaku ekoran tindakan segelintir pemandu yang tidak sabar lalu membuat pusingan U di tengah-tengah kesesakan di Plaza Tol Juru yang terletak kira-kira empat kilometer dari tempat kejadian.

Jurucakap PLUS Expressway Berhad memberitahu, kemalangan dipercayai berlaku apabila sebuah kereta menukar haluan dari kanan ke kiri lebuh raya secara tiba-tiba menyebabkan treler berkenaan yang berada di laluan sama hilang kawalan lalu terbalik. "Sebuah kren dibawa ke tempat kejadian mengambil masa kira-kira dua jam untuk mengangkat dan mengalihkan treler berkenaan yang terbalik di tengah-tengah lebuh raya," katanya. kosmo

-- (Gambar) Pesta Kaut Beras Di Lebuh Raya
-- (Gambar) Org Ramai Kutip Duit Bertabur Lps Kemalangan
-- Kenali Telur Ayam Tiruan Dan Cara Membuatnya Demi Kesihatan Bersama

No comments: