ad ld

Pages

Wednesday, September 22, 2010

AC Mizal Sahkan Terima Gelaran Datuk

Pelakon dan pengacara AC Mizal mengesahkan menerima darjah kebesaran yang membawa gelaran Datuk daripada Sultan Pahang. Bekas pengacara Akademi Fantasia itu mengakui telah menerima surat penganugerahan tersebut pada awal Ramadan lalu dan bakal menerima secara rasmi gelaran berkenaan mengikut adat istiadat istana pada akhir tahun ini. "Saya sudah menerima surat dari pihak istana berhubung perkara ini namun belum lagi menghadiri majlis perlantikan secara rasmi di istana.

 "Insya-Allah ia mungkin diadakan pada hujung tahun ini, tapi pihak istana sudah memberi keizinan untuk saya terus mengunakan gelaran tersebut," ujarnya ketika ditemui pada Majlis Ulang Tahun ke10 Perkahwinan Vanida Imran dan Rashidi Ishak, Isnin. Bagaimanapun, menurut AC dia masih belum mengunakan gelaran tersebut dan masih dalam proses mempersiapkan diri. "Gelaran itu satu anugerah kepada saya. Ia bagus untuk bisnes yang sedang saya jalankan sekarang, namun begitu buat masa ini saya belum berani untuk mengunakannya kerana belum menghadari majlis penganugerahan.

"Saya masih dalam proses untuk berubah daripada seorang artis kepada ahli perniagaan selain mahu menerima gelaran tersebut," ujarnya. Dalam pada itu, Pengerusi AC Konsortium Sdn Bhd ini juga memberitahu gelaran Datuk yang diterimanya merupakan rezeki selepas dia menceburkan diri dalam bidang perniagaan. - mstar

3 comments:

Liana said...

ntahla...dok terpikir2 ape jasa dia pada negeri/negara...?

aznil hj nawawi yg jadi pengacara no.1 pun tak dapat datuk lagi...inikan. . . .haih...

najib said...

aik,dapat jadi dato tapi sara idup bini xmampuuu.rasanya chef wan layak jadi dato,sebab mengharumkan nama negara

najib said...

aik,dapat jadi dato tapi sara idup bini xmampuuu.rasanya chef wan layak jadi dato,sebab mengharumkan nama negara