ad ld

Pages

Tuesday, October 26, 2010

(Gambar) Kemalangan Maut Guru Tadika Di Jalan Felda Lui Selatan-Felda Tembangau

JEMPOL – Tindakan seorang guru Taman Didikan Kanak-Kanak (tadika) menggunakan jalan pintas untuk ke tempat kerjanya mengundang padah apabila dia maut selepas kereta yang dinaiki bersama cucunya dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda semalam.

Rahmah Md. Ali, 53, maut dalam kejadian pukul 7.30 pagi di Jalan Felda Lui Selatan-Felda Tembangau dekat sini manakala cucunya, Adriana Adila Ayu Teddi Nadianto, lima tahun, cedera di muka.

Difahamkan sebelum kejadian, mangsa dalam perjalanan ke tempat kerjanya di tadika Kemas Sungai Lui selepas berpatah balik ke rumahnya di Felda Lui Selatan untuk mengambil beg tangan yang tertinggal. Jalan pintas itu dipercayai dapat mengurangkan masa yang perlu diambil kira-kira 20 minit ke tempat kerjanya.

Bagaimanapun permukaan jalannya tidak berapa elok dan bergaung. Ketua Polis Daerah, Supritendan Mohd. Sabri Muhamad berkata, kereta Proton Iswara mangsa telah dirempuh oleh sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Toyota Hilux dari arah bertentangan. - kosmo

2 comments:

CT said...

Al Fatihah...simpati kita

fairus said...

Malang memang tak berbau..