ad ld

Pages

Thursday, October 7, 2010

Keluarga Krisdayanti Belum Beri Restu Kahwin

JAKARTA - Raul Lemos gagal mendapat restu daripada keluarga penyanyi Krisdayanti yang lebih popular dengan panggilan KD untuk membolehkan mereka berkahwin, lapor sebuah akhbar semalam. Keluarga Krisdayanti enggan memberikan restu itu kerana Raul masih berstatus suami kepada Silvalay Noor Arthalia alias Ata.

"Yang penting bukan persetujuan antara KD dan Raul, tetapi antara Raul dan keluarga KD. Sehingga sekarang, keluarga KD belum merestui untuk mereka berkahwin," kata seorang rakan KD, Elsie Lontoh kepada akhbar Kompas kelmarin.

Menurut Elsie, keluarga KD hanya akan membuat keputusan sama ada akan merestui hubungan mereka apabila Raul bercerai dengan Ata. "Keluarga KD akan membuat keputusan setelah surat cerai dikeluarkan," jelas Elsie. Pada masa yang sama, Elsie mengakui KD-Raul jarang bertemu atau menampilkan kemesraan ketika berada di khalayak.

"Kalau sering tampil berdua, kemungkinan besar nanti timbul fitnah," ujarnya. Disebabkan pelbagai alasan itulah, menurut Elsie lagi, KD-Raul masih belum memutuskan untuk berkahwin pada tahun ini.
"Bukan tahun ini (perkahwinan mereka). Paling singkat, mereka memerlukan setahun untuk melakukan persiapan. KD tidak mahu majlis (perkahwinannya) dibuat secara tertutup" jelas Elsie. - kosmo

No comments: