ad ld

Pages

Friday, October 15, 2010

(Gambar ) 6 Maut Honda City Rempuh Pokok Dan Terbakar Di Kampar

KAMPAR: Enam orang, iaitu empat lelaki dan dua perempuan, terbunuh apabila kereta yang mereka naiki terbabas lalu merempuh sebatang pokok dan terbakar di tepi jalan di Kilometer 30.1 Jalan Ipoh-Kuala Lumpur, dekat sini, awal hari ini. Ketua Polis Daerah Kampar, Superintendan Abdul Aziz Salleh berkata, mangsa yang terbunuh dalam kejadian pada jam 2 pagi itu ialah pemandu kereta Lim Kar Wai, 20, Yap Heng Loong, 21, Soo Poi Wan, 18 (wanita), Wong Chee Keong, 23, dan Tang Wai Leong, 18. "Seorang lagi mangsa wanita yang masih belum dikenal pasti identitinya, meninggal dunia di Hospital Kampar pada jam 4.50 pagi," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata, lima mangsa itu meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera parah dan mengalami kebakaran 80 peratus di badan. Kesemua mayat dihantar ke Hospital Kampar untuk bedah siasat. Abdul Aziz berkata, kejadian berlaku apabila kereta yang dipandu Lim dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kampar dikatakan terbabas ke laluan bertentangan lalu merempuh sebatang pokok di kanan jalan dan terbakar.

Akibat kemalangan itu, kereta jenis Honda City itu musnah terbakar dan pasukan Bomba dan Penyelamat dari sini dikejarkan ke tempat kejadian untuk membantu memadamkan kebakaran dan mengeluarkan kesemua mangsa. - hmetro

1 comment:

CT said...

ngeriiiilah kita bab eksiden ni...