ad ld

Pages

Wednesday, October 13, 2010

Kali Terakhir AC Mizal Beli Baju Raya Anak 2005 - Shafnie

KAJANG 12 Okt. - Bekas isteri pengacara dan pelakon AC Mizal, Shafnie Zainuddin memberitahu Mahkamah Rendah Syariah di sini hari ini bahawa kali terakhir selebriti itu membeli pakaian dua anak mereka sempena Aidilfitri adalah pada 2005. Menurut Shafnie, 34, selain daripada itu, dialah yang membiayai segala keperluan perayaan bagi Muhammad Shafiq Iman, 14, dan Muhammad Shabil Iman, 12. Bekas model itu menyatakan demikian ketika disoal oleh peguam syarie Mohd. Ridhwan Husin yang mewakilinya dalam perbicaraan tuntutan untuk mengubah nafkah anak di hadapan Hakim Syarie Abdul Halim Abdullah.

Ditanya pula peranan AC Mizal dalam bidang pendidikan, Shafnie mendakwa, lelaki itu tidak pernah melawat anak-anak di sekolah atau berjumpa guru untuk mengetahui perkembangan pelajaran mereka.
Kata wanita itu lagi, tuntutannya itu selaras dengan keperluan perbelanjaan yang semakin bertambah serta kos sara hidup yang meningkat.

Menurutnya, pada tahun 2004, dia bersetuju menerima nafkah RM300 sebulan kerana memahami keadaan AC Mizal yang kurang berkemampuan pada ketika itu. - Utusan

No comments: