ad ld

Pages

Tuesday, October 19, 2010

(Gambar) Remaja Maut Kereta Dirempuh Treler Di Km 252.6 Plaza Tol Senawang

Seorang remaja perempuan terbunuh manakala dua lagi rakannya cedera apabila kereta jenis Proton Saga yang dinaiki bersama dua lagi penumpang dirempuh sebuah treler di Kilometer 252.6, Lebuh Raya Utara-Selatan semalam. Kejadian pukul 6 pagi itu mengakibatkan Foo Hui Theng, 19, mati di tempat kejadian selepas mengalami kecederaan parah di seluruh badan.

Anggota polis (foto) memeriksa mayat Hui Theng yang terkorban dalam kemalangan membabitkan sebuah kereta dan treler di Kilometer 252.6, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Plaza Tol Senawang di Seremban semalam.

Pemandu kereta itu, Liu Ah Gan, 55, pula cedera parah di kepala serta patah kedua-dua belah kaki. Isteri Liu, Tan Siew Neo, 49, serta anak lelaki mereka dan seorang lagi penumpang remaja perempuan hanya cedera ringan.

Difahamkan, sebelum kejadian, kesemua mereka dalam perjalanan dari Melaka ke Kuala Lumpur. Jurucakap polis berkata, siasatan awal mendapati kereta yang dinaiki mangsa dipercayai rosak dan bergerak perlahan ketika berada di lorong ketiga lebuh raya dan ketika hendak memberhentikan kereta di lorong kecemasan, kereta mereka telah dirempuh sebuah treler dari belakang. - kosmo

--  Salima AF Isteri Kedua Ustaz Syed Abd Kadir Syed Hussin Aljoofre (Gambar)
--  Pernikahan Imam Muda Naufal Dan YM Tengku Hasanah Di Taman Hillview (Gambar)
--  Gambar Kemalangan Maut Di Km 254 Lebuhraya PLUS Tol Senawang

No comments: